Store Mosse nationalpark – Värnamo
Sök
Generic filters
Välj Stad och Kategori ⇓
5 oktober, 2020

Store Mosse ligger ungefär 165–180 meter över havet mellan Lagan och Nissans dalgångar. Stora delar av landskapet har formats av den senaste inlandsisen men även människans verksamhet (i form av torvbrytning och sjösänkning) har haft betydelse.

Genom Store Mosse nationalpark löper ungefär 40 kilometer led varav cirka 5,5 kilometer är anpassade för rullstolsburna och barnvagnar.

  • Wibecksleden – Leden är cirka 600 meter enkel väg och anpassad för rullstolar, barnvagnar och synskadade. Där finns också en utsiktsplattform utrustad med bänkar och bord. På denna plats är det utsikt över det stora gungflyet.
  • Svartgölsleden – Denna led är cirka 1,3 kilometer enkel väg och precis som ”Wibecksleden” är den anpassad för rullstolar, synskadade och barnvagnar. Längst ut på leden finns en utsiktsplattform med bänkar och bord.
  • Lilla Lövö runt – Hela vägen runt är den ungefär 6 kilometer och är vid regnperioder ganska blöt på sina ställen. Stövlar eller kängor rekommenderas. Under en vandring slussas man först in i landskapet som den gamla torvindustrin lämnat efter sig.

Text: Wikipedia Bilder: Lise Olofson

57.223947, 13.934795

Annonsera här: 

Hitta mer på sidan

                                                                 

Shares
Share This